Η φιλοσοφία του Μετατρολαρισμού

Μετατρολάρισμα είναι η διαδικασία που μπαίνει ο καημένος, ευφυής, αγανακτισμένος άνθρωπος να αντιμετωπίσει έναν επαγγελματία τρολ, ο οποίος έχει περάσει το στάδιο της ανθρωπιάς.

1 min read
Η Φιλοσοφία του Μετατρολαρισμού Βίκυ Σγουρέλλη

Αλλά, πριν μπούμε στα άδυτα του metatroling, ας δούμε, πρώτα τα άδυτα του τρολ.

Το διαδικτυακό τρολ, αγαπητοί μου, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε γνωρίσει στον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Είναι χειρότερο.

Στόχος του είναι να εκνευρίζει, με πολλές φορές στοχευμένο τρόπο, τους διαδικτυακούς χρήστες με στόχο να πετύχει κάποια αντίδραση. Τα τρολ πια χρησιμοποιούνται με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, που ,εντάξει, μεταξύ μας, δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να φυτιλιάσει κάποιος τους Έλληνες. Είμαστε, μονίμως, στην τσίτα.

Τι κάνει το μέτατρολ, λοιπόν;

Το μέτατρολ έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Εντοπίζει το διαδικτυακό τρολ από χιλιόμετρα μακριά. Από την φωτογραφία του προφίλ, από το είδος των αναρτήσεων, από το επάγγελμά που δηλώνουν, αν θέλετε,…από κάπου τους μυρίζεται.

Η Φιλοσοφία του Μετατρολαρισμού Βίκυ Σγουρέλλη
Στις κλειστές κοινωνίες ,ιδίως, που γνωρίζουν όλοι, λίγο πολύ, πού στοχεύει ο καθένας και ποιους χρησιμοποιεί γι’ αυτό, ο διορατικός κάτοικος μετατρέπεται, ξαφνικά,  σε Σούπερ Μέτατρολ και αναλαμβάνει να σώσει τα δύσμοιρα διαδικτυακά ζόμπι από τα τοπικά τρολ πριν καλά-καλά ξεκινήσουν το τρολάρισμα…και αλλοίμονό του όταν το κάνουν. Γιατί, μπορεί το τρολ να τρέφεται με αρνητικές αντιδράσεις, αλλά το μέτατρολ λατρεύει  να ισοπεδώνει τα τρολ με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Το μετατρολάρισμα είναι επικίνδυνο άθλημα και θέλει αρκετή ευστροφία και διορατικότητα.

Όταν εντοπιστεί από τα επώνυμα τρολ, αυτά αυτομάτως  αναγκάζονται να περιορίσουν την δραστηριότητά τους και αποφεύγουν να απαντούν. Το θέμα ,αγαπητοί μου, είναι το εξής:

 

Ενώ το τρολ εκνευρίζεται όταν αγνοηθεί, το μέτατρολ φτάνει σε άλλο επίπεδο.

Η Φιλοσοφία του Μετατρολαρισμού Βίκυ Σγουρέλλη

Η νίκη του είναι η σιωπή του τρολ, το οποίο αρχίζει να φοβάται ότι  θα αποκαλυφθεί, και με κάθε προσπάθειά του να χειραγωγήσει εκτίθεται ακόμα περισσότερο. Και στο τέλος αποκαλύπτεται…και τότε χάνει το ωραίο, δολοπλόκο  κύρος και την εξουσία που του δίνει το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα.

Το μέτατρολάρισμα και να μου το θυμηθείτε…κάποια στιγμή στο μέλλον θα το ανάγουμε  σε επιστήμη.

Τα μέτατρολ θα είναι οι νέοι Ρομπέν των διαδικτύων. Θα αντιμετωπίζουν τα τρολ με το ίδιο τους το όπλο.

Να ξέρετε, αγαπητοί μας αναγνώστες, πάντα θα υπάρχει ένα μετατρολ να μας σώσει από τα τρολ,αν και διανύουμε την περίοδο των ζόμπι.

@vsgourelli

Vicky Sgourelli Author /Publisher at Books with Shoes Publications and Unspotted magazine, EFL/SEN Teacher and Head Director of studies and founder of L.O.V.E (Learn Only Via Empathy) private Language school.