Έκθεση ζωγραφικής & μεικτών τεχνικών με τίτλο: “Ελληνικές ιστορίες” της Δέσποινας Σταθάκη στη Χίο

Η τεχνική της Δέσποινας Σταθάκη μοναδική, μαγευτική, ιδιαίτερη. Αποπνέει μια νότα νοσταλγίας, μεγαλοπρέπειας και ελληνικού πνεύματος.

1 min read

Είναι πραγματικά υπέροχο να επισκέπτεσαι την ιδιαίτερη πατρίδα ενός καλλιτέχνη και να βλέπεις να ξεπροβάλλει ο δικός του ατομικός καλλιτεχνικός χώρος, η γκαλερί του. Το θαυμάζω στα νησιά των Κυκλάδων και τώρα στη Χίο. Μια πανέμορφη και καλαίσθητη αίθουσα τέχνης θα βρείτε στην πλατεία του ιστορικού Κάστρου της Χίου. Τη γκαλερί Des Art της εκλεκτής εικαστικού Δέσποινας Σταθάκη.

Αυτήν τη στιγμή διεξάγεται η έκθεση ζωγραφικής & μεικτών τεχνικών με τίτλο: “Ελληνικές ιστορίες” η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Μαγευτικά είναι και τα έργα που έχει κρατήσει η ίδια από την περσινή συλλογή της «Σμυρνιές», με αφορμή τα 100 + 1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η τεχνική της Δέσποινας Σταθάκη μοναδική, μαγευτική, ιδιαίτερη. Αποπνέει μια νότα νοσταλγίας, μεγαλοπρέπειας και ελληνικού πνεύματος.

 

 

 

Δέσποινα Σταθάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο.

Σπούδασε art & design στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ, με καθηγητές τους : Ελένη Βακαλό, Χρήστο Μαρκίδη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Νικόλα Κληρονόμο και άλλους.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής καθώς και συμμετοχή σε ομαδικές μεταξύ των οποίων η ART ΑΘΗΝΑ.

Στην Αθήνα έχει εκθέσει τη δουλειά της:

στο χώρο τέχνης ΙΡΙΣ
στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 8 ΔΥΤΙΚΑ
στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ
στη Σμύρνη στην KEDI GALLERY
στη Χίο στην Des gallery
στο Λουτράκι, Αλεξάνδρειο συνεδριακό κέντρο

@vsgourelli

Vicky Sgourelli Author /Publisher at Books with Shoes Publications and Unspotted magazine, EFL/SEN Teacher and Head Director of studies and founder of L.O.V.E (Learn Only Via Empathy) private Language school.