Τα ΜΜΕ ως όργανο κοινωνικού ελέγχου και επιβολής

Noam Chomsky

1 min read
Media Control, Second Edition: The Spectacular Achievements of Propaganda (Open Media Series)Subsequent Edition Noam Chomsky

Όσοι έχουν πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των περιοδικών των διανοούμενων και ελέγχουν το μηχανισμό της εκπαίδευσης, θα μπορούσαν να αναφερθούν ως μια τάξη «κομισάριων». Ιδού η βασική λειτουργία τους: να σχεδιάσουν, διαδώσουν και δημιουργήσουν ένα σύστημα δογμάτων και πεποιθήσεων, τα οποία θα υπονομεύσουν την ανεξάρτητη σκέψη και θα εμποδίσουν την κατανόηση και ανάλυση των διεθνών καταστάσεων και των συνεπειών τους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Όλοι γνωρίζουμε τον Δρ. Νόαμ Τσόμσκι και όσοι δεν τον γνωρίζουμε, θα έπρεπε. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Αυτοί που χειραγωγούν ,αυτοί που είναι θύματα της χειραγώγησης και αυτοί που περνούν απαρατήρητοι για να επιβιώσουν. Οι τελευταίοι έχουν δυο επιλογές εάν δεν θελήσουν την αφάνεια. Να μπουν στην κατηγορία των πρώτων ή των δεύτερων. Φυσικά, μπορούν να παραμείνουν απαρατήρητοι έως το τέλος.

Χειραγώγηση Δημαγωγία, Προπαγάνδα’ όλες οι τεχνικές μιας απίστευτης τέχνης που ακριβοπληρώνεται και μπορούν να μετατρέψουν ένα φιλήσυχο πληθυσμό σε έναν όχλο που διψάει για πόλεμο ή ακόμα να τον διχάσουν με την πρόφαση της αρμονίας και της γαλήνης του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με τον Δρ. Τσόμσκι.

Αξίζει να το διαβάσετε.