/

Ένα ακόμα ανατρεπτικό βιβλίο από τη Βίκυ Σγουρέλλη και τη Βιβή Μαρκάτου

Ζούμπι:Το μοναχικό ζόμπι

1 min read

Μας έχουν συνηθίσει οι εκδόσεις Books with Shoes σε παιδικά βιβλία που δεν είναι τόσο συνηθισμένα στην Ελληνική παιδική λογοτεχνία.Εάν κάποια υπάρχουν,συνήθως είναι μεταφρασμένα.

Μόλις τώρα λοιπόν λάβαμε το βιβλίο “Ζούμπι, το μοναχικό ζόμπι” σε χριστουγεννιάτικη έκδοση.Mε δώρο μια υπέροχη τσαντούλα!

Πραγματικά η πολυτροπικότητα του κειμένου θα ακονίσει την κριτική σκέψη των παιδιών, μη σας πω στις μέρες που διανύουμε και των ενηλίκων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτι νέο πρωτότυπο και πολύ διαφορετικό έρχεται στην Ελλάδα από τους δημιουργούς του ανατρεπτικού βιβλίου «Δεν είμαι πριγκίπισσα!» και τις εκδόσεις Books with Shoes(www.bookswithshoes.gr)

Η “Ζουμπι το μοναχικό ζόμπι” είναι ένα παιδικό βιβλίο ελληνικό. Από την δημιουργία μέχρι και την εκτύπωση.

Η ιστορία μιλά για ένα μικρό ζόμπι το οποίο ζει ανάμεσα μας και παρατηρεί τους ανθρώπους. Δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα στην πόλη, όμως για τη Ζουμπι είναι αρκετά για να πάρει μια μεγάλη απόφαση.

Η Ζούμπι, παρά τον νωχελικό χρόνο των κατοίκων, εξελίσσεται, ζει και μοιράζεται τις στιγμές της… με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Ζούμπι έρχεται να μας ταρακουνήσει και να μας υπενθυμίσει την αξία των στιγμών και την επίδραση που έχει η συμπεριφορά μας στο περιβάλλον μας(φυσικό και κοινωνικό).

Θεματικές: Μπουλινγκ, Φιλία, Περιβάλλον, Ψηφιοποίηση, Κοινωνική αποξένωση, Οικογενειακοί Θεσμοί, Στερεότυπα και Προκαταλήψεις και πολλά άλλα.

Προτεινόμενη ηλικία όπως αναγράφεται στο βιβλίο: 6+

Μαζί με το βιβλίο δώρο μια όμορφη ζουμποτσαντούλα!

Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό για αυτές τις γιορτές, αυτό είναι η Ζούμπι. Μια ειναι, για αυτό να την προσέχετε!

Books with Shoes

Συγγραφέας: Βίκυ Σγουρέλλη

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Επιμέλεια:Μαρία Κομπολίτη

 

Περίληψη βιβλίου

Η Zούμπι το ζόμπι ζει ανάμεσα στους ανθρώπους. Αγαπάει και φροντίζει το περιβάλλον, αλλά και κάθε ζωντανό πλάσμα. Συχνά, βέβαια, αναρωτιέται ποιος είναι το πραγματικό ζόμπι. Και όπως λέει το ζουμπόσπιτό της, ο αγαπημένος της φίλος, «Είναι σκληρό να είσαι ζόμπι!».

 

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται δύο δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες!

Στην πρώτη ο μικρός μας παρατηρητής ή παρατηρήτρια πρέπει να εντοπίσει που είναι κρυμμένο το ζουμπόσπιτο σε κάθε σελίδα!

Και η άλλη μας δραστηριότητα είναι ακόμα πιο διασκεδαστική! Γράφετε εσείς το δικό σας τέλος, όπως το φαντάζεστε, μας το ταχυδρομείτε και κερδίζετε ένα υπέροχο ζουμποδώρο! Μπορείτε να αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι το μέλλον της Ζούμπι… αλλά και των ανθρώπων αυτής της πόλης.