ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

1 min read
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ – ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ 

Η Αγγελική Μαρτίνου, µία νεαρή γυναίκα, ξυπνά σε έναν έρημο σταθμό τρένων. Το τοπίο µμοιάζει εντελώς άγνωστο σε αυτήν. Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εκεί ενώ η άγνοια για το παρελθόν της µεγαλώνει τη δυσφορία της. Ο παγωμένος αέρας, το σκοτάδι και τα θηρία του δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση της. Όταν µία αγέλη λύκων οσμίζεται τον φόβο της και πλησιάζει επικίνδυνα, το Νυχτερινό Τρένο σαν από µμηχανής θεός, σταματά στην έρημη πλατφόρμα και την καλεί σε επιβίβαση.

Το ταξίδι για το άγνωστο μόλις ξεκινά…

Γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι μόνη της σε αυτήν την περιπέτεια. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση. Ωστόσο, ο καθένας τους φαίνεται πως κρύβει θανάσιµα µυστικά. Το Νυχτερινό Τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασμό…µόνο που σε αυτό το τρένο τίποτα δεν είναι όπως δείχνει…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα έζησε στη Νέα Σμύρνη, έκτοτε με την οικογένειά της μετακόμισε στην Εύβοια όπου και μεγάλωσε και είναι ένας τόπος που πάντα χαίρεται να επισκέπτεται. Πλέον μένει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Δυτικής Ελλάδας, από όπου έλκει τη μισή της καταγωγή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες, τη Στέλλα και τη Δήμητρα. Δεν έχει ζήσει ποτέ μακριά από τη θάλασσα, αγαπά τη φύση, τις γάτες, τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Το πρώτο της βιβλίο ονομάζεται «Ο δρόμος για την Κόλαση», κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016 από τη Δυάς Εκδοτική και είναι πλέον εξαντλημένο. Πρόκειται για ένα δραματικό-ψυχολογικό θρίλερ που απόλαυσαν οι λάτρεις του είδους. Έπειτα, η δεύτερη προσωπική της δουλειά ήρθε από τις εκδόσεις Λυκόφως, τον Οκτώβριο του 2018 και ήταν το σκοτεινό παραμύθι «Εκείνη» με γκόθικ ατμόσφαιρα και πολλούς συμβολισμούς. Το τρίτο της βιβλίο «Νυχτερινό Τρένο» είναι ένα μυθιστόρημα τρόμου και φαντασίας και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2021 από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Τα διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς είναι : «Θανάσιμος Οιωνός», «Η φρικτή αλήθεια», «Για πάντα…», «η επέτειος». Συμμετέχει με διήγημά της στο συλλογικό έργο «Βρόχος» των εκδόσεων Λυκόφως, όπου συνέγραψε από κοινού με τον Μάριο Δημητριάδη το ξεχωριστό “Tenebrae”, ενώ το διήγημά της «Φωτεινή» το οποίο έκανε αίσθηση, περιλαμβάνεται στο συλλογικό έργο «Με όλες τους τις δυνάμεις», μία προσπάθεια πολλών ατόμων που εργάστηκαν αφιλοκερδώς και τα κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου πηγαίνουν στον Σύλλογο «Η Πίστη» γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Αυτό τον καιρό γράφει το νέο της μυθιστόρημα το οποίο ανήκει στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ ενώ ασχολείται και με την επιμέλεια παλιότερων ολοκληρωμένων δουλειών της.


 

https://www.facebook.com/ekati.un

https://www.instagram.com/katerinatheodorou06/

ktheod06@gmail.com

https://www.goodreads.com/book/show/57828869?ac=1&from_search=true&qid=6oPJU5amB0&rank=2

Περισσότερες Πληροφορίες
Τίτλος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ
Διαστάσεις 14×21
ISBN 978-960-626-399-6
Μέρα Κυκλοφορίας 23 Απρ 2021
Σελίδες 214
Ηλικία 18 – 118
Προέλευση Ελληνική
Συγγραφέας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Εκδότης ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ