//

Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο που ξεχωρίσαμε!

1 min read
Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο που ξεχωρίσαμε!

Πακέτο: Κόλλα πέντε!
Δραστηριότητες για μικρά παιδιά με πολυάσχολους γονείς – 100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες


Daisy Upton
Άντρεα Σκάλτζο-Γι
Μετάφραση: Κατερίνα Γουλέτη
Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
Αθήνα
Μεταίχμιο
2022

Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-3084-7
Ηλικίες: 5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Box (Five minute mum // 100 easy STEΑM activities)

Περίληψη:

Δύο βιβλία με απίθανες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Στο Κόλλα πέντε! οι γονείς θα βρουν 150+ εύκολες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν με τα παιδιά τους, οι οποίες απαιτούν μόνο 5 λεπτά για το στήσιμό τους και άλλα 5 λεπτά για το συμμάζεμα!

Φανταστικές δραστηριότητες και πειράματα (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) περιλαμβάνει το 100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες. Με λίγη επίβλεψη και απλά υλικά, οι γονείς θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της Επιστήμης και να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και συνεργασίας.


Σχολομαντείο μάθημα δεύτερο: Ο τελευταίος απόφοιτος


Ναόμι Νόβικ
Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
Αθήνα
Μεταίχμιο
2022
σ. 536
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-2766-3
Ηλικίες: 14
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Scholomance series 2: The last graduate
Σχολομαντείο 2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.50€ Φ.Π.Α.: 6%Περίληψη:

«Στη σοφία καταφύγιο». Αυτό είναι το επίσηµο µότο του Σχολοµαντείου. Υποθέτω ότι θα µπορούσαµε κιόλας να πούµε πως ισχύει· µόνο που η σοφία δύσκολα κατακτιέται, οπότε το καταφύγιο πάει περίπατο.
Το πολυαγαπηµένο µας σχολείο βάζει τα δυνατά του για να καταβροχθίσει όλους τους µαθητές του – µόνο που τώρα που έφτασα στο τελευταίο έτος και κατάφερα επιτέλους να αποκτήσω µια χούφτα συµµάχους, δείχνει ξαφνικά µια πελώρια λαχτάρα ειδικά για µένα. Και ακόµα κι αν καταφέρω µε κάποιον τρόπο να υπερνικήσω τις αµέτρητες ορδές από µαλαφικάρια που µου στέλνει κατά κύµατα και να τα βγάλω πέρα µε όλες τις εξουθενωτικές εργασίες που µου αναθέτει, δεν έχω ιδέα µε ποιον τρόπο θα καταφέρουµε εγώ και οι σύµµαχοί µου να βγούµε ζωντανοί από την αίθουσα αποφοίτησης.
Εκτός, βέβαια, και αν αποδεχτώ τελικά την προδιαγεγραµµένη µοίρα µου και στραφώ στη σκοτεινή µαγεία και στον όλεθρο. Αυτό θα µου επέτρεπε φυσικά να βγω αποδώ µέσα στο άψε σβήσε. Ο δρόµος της σοφίας, δεν το συζητώ.
Ωστόσο, είµαι αποφασισµένη να µην ενδώσω – ούτε στα µαλαφικάρια, ούτε στη µοίρα, και κυρίως στο Σχολοµαντείο. Θα καταφέρω να οδηγήσω τον εαυτό µου και τους φίλους µου έξω από αυτό το απαίσιο µέρος µια για πάντα – ακόµα κι αν είναι το τελευταίο πράγµα που θα κάνω στη ζωή µου.

Το ουρανοκατέβατο


Αδερφοί Φάν
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφηση: The Fan Brothers
Αθήνα
Μεταίχμιο
2022
σ. 56
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-2623-9
Ηλικίες: 4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: It fell from the sky
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί

Περίληψη:

Έφτασε ουρανοκατέβατο μια Πέμπτη. Κανένα από τα έντομα δεν ξέρει από πού ήρθε ή τι είναι. Κάποια λένε ότι είναι ένα αυγό. Άλλα, μια τσίχλα. Ό,τι κι αν είναι όμως, έπεσε κοντά στο σπίτι της Αράχνης, οπότε κι αυτή είναι σίγουρη ότι της ανήκει.
Η Αράχνη οργανώνει ολόκληρη έκθεση για να έρθουν έντομα από παντού να δουν το… Θαύμα. Θέλει το καλό τους. Τι κι αν χρεώνει εισιτήριο; Τι κι αν οι ουρές που σχηματίζονται είναι τεράστιες; Τι κι αν κανείς δεν καταφέρνει πια να το δει;
Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν όταν ένα παράξενο πλάσμα κλέβει το ουρανοκατέβατο…Το νέο βιβλίο των Αδερφών Φαν, μια ευφάνταστη ιστορία με υπέροχη εικονογράφηση για τη συνύπαρξη, την τέχνη και την αξία της μοιρασιάς.”Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες.


Σχολή καλών τρόπων για τίγρεις


Ζάνα Ντέιβιντσον
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφηση: Άλισον Φρεντ
Αθήνα
Μεταίχμιο
2022
σ. 32
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-2834-9
Ηλικίες: 4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Table manners for tigers
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.20€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Η Κροκοδειλίνα κάνει πάρτι, όταν ξαφνικά ορμούν μέσα τρεις άτακτοι Τίγρεις. Αρπάζουν, καταβροχθίζουν, φτύνουν και ρεύονται, λερώνουν παντού και καταστρέφουν τα πάντα! Τα υπόλοιπα ζώα είναι πολύ θυμωμένα, και οι τρεις Τίγρεις καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πάνε επειγόντως στη Σχολή Καλών τρόπων της Μις Μόλι, αν θέλουν να τους ξανακαλέσει ποτέ κανείς στο σπίτι του…Ένα βιβλίο που με πολύ χιούμορ εισάγει τα παιδιά στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στο τραπέζι.

Για το βιβλίο υπάρχουν διαθέσιμες εκτυπώσιμες δραστηριότητες.


Κασετίνα: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
Απατεώνες στο προαύλιο – Τούρτες και λωποδύτες


Ουλρίκε Ράιλανς
Μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη
Εικονογράφηση: Λίζα Χενς
Αθήνα
Μεταίχμιο
2022
σ. 0
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-3083-0
Ηλικίες: 8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά μετάφραση από αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Box Penny Pepper’s mysteries (Penny Pepper 8: Scoundrels in the Schoolyard // Penny Pepper 9: Cakes and fakers)
Τα Μυστήρια της Πένι Πέπερ
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.60€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Στο βιβλίο Απατεώνες στο προαύλιο, ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο της Πένι. Χρήματα και κινητά εξαφανίζονται όλο και συχνότερα. Οι πιθανοί δράστες είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι. Η Πένι και οι ντετέκτιβ της διεξάγουν έρευνες, όμως όλοι οι ύποπτοι φαίνεται να είναι αθώοι… Και τώρα;
Στο Τούρτες και λωποδύτες η Πένι και η ντετεκτιβοπαρέα της είναι κατενθουσιασμένες: η αγαπημένη τους δασκάλα, η κυρία Βάινερλαϊν, παντρεύεται επιτέλους τον επιστάτη του σχολείου, τον κύριο Όρτελ. Αποφασίζουν λοιπόν να φτιάξουν τη γαμήλια τούρτα, µε τη βοήθεια ενός Γάλλου ζαχαροπλάστη. Όλα μοιάζουν πανέτοιμα για τη μεγάλη μέρα. Να όμως που η τούρτα εξαφανίζεται…