“Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι”

Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι ...Και καταφέρνουν πάντοτε να μας χαλάνε την ημέρα " - Άγγελος Ροδαφηνός

1 min read
Ποιοι είναι οι ηλίθιοι; Οι άλλοι φυσικά! Μάνατζερ, συνάδελφοι, δάσκαλοι, οδηγοί, φίλοι, σύζυγοι, πεθερές ή οποιοσδήποτε δεν συμπεριφέρεται «όπως πρέπει», δηλαδή …όπως θα θέλαμε εμείς!
Μην απελπίζεστε! Η αλάνθαστη μέθοδος «Ro» μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε «Επαγγελματίας Επιλυτής Προβλημάτων» (Ε.Ε.Π.) ώστε να χειρίζεστε εύκολα και αποτελεσματικά ενοχλητικούς τύπους, καταστάσεις και …σκέψεις:
«Δώσε μου το κουράγιο να αλλάξω αυτά που μπορώ να αλλάξω, την καρτερικότητα να αποδεχτώ αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω και τη σοφία για να καταλαβαίνω τη διαφορά μεταξύ των δύο».
Οι περισσότεροι «την πατάνε» στο τρίτο σκέλος, καθώς δεν έχουν τη διαύγεια να εξετάσουν: α. εάν το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να αλλάξει, β. τη σημασία και τον βαθμό προτεραιότητάς του, γ. τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, και δ. πόσο χρόνο και ενέργεια αξίζει να αφιερώσουν.
Παρακολουθήστε τις περιπέτειες του Δάνου Αγχώτη, ενός σύγχρονου Δον Κιχώτη και απόφοιτου της μεθόδου «Ro», ο οποίος (στο τρίτο και διασκεδαστικότερο μέρος τού βιβλίου) αντιμετωπίζει με θάρρος και στωικότητα τους γύρω ηλίθιους, αλλά και τον πιο δύσκολο αντίπαλο …τον ίδιο του τον εαυτό!

Άγγελος Ροδαφηνός

Καθηγητής Ψυχολογίας, Σύμβουλος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και συγγραφέας. Διετέλεσε Διευθυντής του Προγράμματος Ψυχολογίας του American College of Thessaloniki και του City College/University of Sheffield και Διευθυντής Προγράμματος Social Sciences (Criminology, Sociology, Psychology, Forensic Science) του Swinburne/Online Education Services, ενώ εργάστηκε και δίδαξε στο Western Sydney University of Technology, Western Australia και Monash University. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα βιβλία «Από Πρίγκιπας Βάτραχος και Τούμπαλιν: Πρακτικές ψυχολογικές τεχνικές, για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας – ή τους άλλους» και «Οι Ηλίθιοι είναι Ανίκητοι: η μέθοδος Ro για την αντιμετώπισή τους και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων», καθώς και 40 και πλέον επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Άγγελος Ροδαφηνός
Θεσσαλονίκη
The Law of Success Publishing
2022
σ. 480
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-82271-9-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.90€ Φ.Π.Α.: 6%