“Μια παράξενη καρδιά”

Η ιστορία του κόσμου σαν παραμύθι Μυρσίνη Λενούδια Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

1 min read

«Ήταν κάποτε το σκοτάδι. Μονάχο του κατοικούσε στο κενό και το κυβερνούσε. Ώσπου βαρέθηκε κι έσκυψε βαθιά μέσα του ν’ αγγίξει την καρδιά του. Τι παράξενη καρδιά! Ένα αβγό τεράστιο όσο κι ένας γαλαξίας! Εκεί κρατούσε φυλαγμένο το μεγάλο πολύτιμο μυστικό του· φτιαγμένο από μικρά πολύτιμα στοιχεία με παράξενα ονόματα».

Μια μικρή, τρυφερή ιστορία, σαν παραμύθι, για τη δημιουργία του κόσμου. Τότε που το Σκοτάδι άγγιξε την καρδιά του και το Μεγάλο Μυστικό του ζεστάθηκε πολύ και πετάχτηκε έξω με ορμή. Τότε που η Ζωή ξεκίνησε το ταξίδι της στον Χρόνο.

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια προτείνει μια πρωτότυπη, ποιητική, παραμυθένια αφήγηση για τη δημιουργία του σύμπαντος. Μέσα από την πολυετή θητεία της στον χώρο της δημιουργικής μάθησης, προσφέρει μία διαφορετική προσέγγιση του κόσμου και της ανθρώπινης ιστορίας για τα παιδιά.

Η εικονογραφική «αφήγηση μέσα στην αφήγηση» οδηγεί τρυφερά και αβίαστα το παιδί στη δημιουργική σκέψη και στη βιωματική γνώση. Με την ευρηματική εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή, ο μικρός αναγνώστης «εντάσσεται» στο βιβλίο και γίνεται ταξιδιώτης στο σύμπαν και στην εξέλιξη του κόσμου. Παράλληλα, έρχεται σε επαφή με εντυπωσιακά στοιχεία όπως οι γαλαξίες, εξοικειώνεται με επιστημονικές πληροφορίες όπως το Πρωτοκύτταρο και ταξιδεύει στον Χρόνο μέσα από μια φαντασιακή όσο και ρεαλιστική διαδρομή.

Ένα βιβλίο λογοτεχνίας αλλά και γνώσης για παιδιά. Η έκδοση μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για διαθεματικές προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική πράξη: Φυσική, Βιολογία, Ιστορία, Γλώσσα, Λογοτεχνία, Θέατρο, Εικαστικά, Μουσική.

Καλέντης
2022
σ. 44
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-594-094-2
Ηλικίες: 6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%