Drama Queen

Ένα δυναμικό συγκρότημα

1 min read

 

Συνέντευξη της Μαρίας Γκολγκάκη  με το συγκρότημα Drama Queen

Καλωσορίζουμε στο περιοδικό μας μέλη του αγγλόφωνου συγκροτήματος Drama Queen, Δημήτρη Μετάνια, κιθαρίστας και Χρήστο Απέργη, ντράμερ. Μας μιλούν για την πορεία τους στο Ελληνικό μουσικό προσκήνιο.

 1. Όπως προλόγισα, είσαστε μέλη των Drama Queen και εσύ Δημήτρη ιδρυτής. Πότε προέκυψε το συγκρότημα και πώς;

Δημήτρης: Το συγκρότημα το ξεκίνησα το 2002, με τον τότε drummer Βαγγέλη Καραβία. Πριν τη δημιουργία των Drama παίζαμε μαζί σε μία Ελληνόφωνη μπάντα και όταν αποφάσισα να τους φτιάξω του ζήτησα να έρθει για τύμπανα. Το αρχικό σχήμα ήταν διαφορετικό και έπειτα από αποχωρήσεις και αφίξεις, πήρε τη μορφή που έχει σήμερα.

Χρήστος: Εγώ μπήκα στους Drama Queen το 2010 μετά από παρότρυνση του Δημήτρη. Έψαχναν drummer και όταν με κάλεσε ο Δημήτρης, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Γούσταρα την μπάντα πριν ακόμη γίνω μέλος της. Είπα αμέσως το ναι.

 

 1. Ποιο είναι το μουσικό σας ύφος; Θα το κατατάσσατε στην ροκ ή είναι κάτι άλλο;

Δημήτρης: Θα λέγαμε πως κινούμαστε κάπου στο alternative rock με στοιχεία dark wave.

Χρήστος: Συμφωνώ με τον Δημήτρη, ωστόσο θεωρώ πως είμαστε 5 άτομα με διαφορετικά ακούσματα οπότε και αυτό έχει συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση του ύφους. Νομίζω πως αυτό είναι και η επιτυχία μας.

 1. Σίγουρα έχετε απαντήσει την ερώτηση πολλές φορές στο παρελθόν, όμως πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε: Πώς επιλέξατε το όνομα του συγκροτήματος;

Δημήτρης: Η θεματολογία των στίχων ήταν ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε το όνομα.

 1. Γιατί ξένο στίχο στα τραγούδια σας έναντι ελληνικού;

Δημήτρης: Ο ελληνικός στίχος σε αυτό το είδος της μουσικής δεν ευνοεί θα έλεγα το τελικό αποτέλεσμα γι’αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, στον Αγγλικό στίχο μπορείς όσον αφορά τη σύνθεση, να κινηθείς και να αναπτυχθείς περισσότερο.

 1. Από ποια μέλη αποτελείται η μπάντα;

Χρήστος: Η τραγουδίστρια μας, Ηλιάδα Καλαμαρά, η οποία μπήκε στην οικογένειά μας μαζί με την Κική Καρανικόλα που παίζει μπάσο, το 2016. Ο Δημήτρης είναι στην κιθάρα και ο δημιουργός των κομματιών. Ο Γιάννης Τζιόλας στα πλήκτρα.

 1. Ποιες οι επιρροές σας από ξένα συγκροτήματα εάν είχατε ποτέ.

Δημήτρης: Τα ακούσματά μου ξεκινάνε από τη Rock,dark wave έως κλασσική και Swing Jazz,δεν έχω συγκεκριμένες μπάντες ως επιρροή, υποθέτω ότι τα ακούσματά μου σε διάφορα είδη, βοήθησαν στο να διαμορφώσω ένα προσωπικό ύφος και ταυτότητα.

Χρήστος: Λατρεμένη μπάντα είναι οι Bad Religion. Ο πρώην drummer τους, Bobby Schayer με επηρέασε αρκετά και πολλά από τα χτυπήματα είναι από τα punk ακούσματά μου. Pink Floyd, Porcupine Tree, James και πολλά γνωστά και μη συγκροτήματα, διαμόρφωσαν την μουσική μου παιδεία.

 1. Νομίζω θα συμφωνήσετε πως είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει ένα συγκρότημα στις μέρες μας. Ποιοι παράγοντες εντείνουν αυτή την κατάσταση και πως έχει κινητοποιήσει εσάς κάτι τέτοιο;

Δημήτρης: Υπάρχει πλέον πληθώρα συγκροτημάτων στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Από την άλλη, αυτό το είδος μουσικής έχει λιγότερη απήχηση στη χώρα μας συγκριτικά με άλλα είδη μουσικής σε σχέση με τη δεκαετία του 90 για παράδειγμα. Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα παραμένοντας πιστοί σε αυτό που μας αρέσει να παίζουμε.

Χρήστος: Εγώ θα πρόσθετα πως υπάρχει έλλειψη ανθρώπων με γνώσεις τέτοιες ώστε να μανατζάρουν συγκροτήματα αυτού του είδος μουσικής και ενδιαφέροντος ώστε να το στηρίξουν. Συνεπώς έχουμε αναλάβει μόνοι μας με δικούς μας πόρους ηχογραφήσεις και κυκλοφορία του υλικού μας.

 1. Δεδομένου πως οι Drama Queen είναι ένα αγγλόφωνο συγκρότημα, πιστεύετε πως στο εξωτερικό τα ελληνικά συγκροτήματα μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αποκτήσουν κοινό;

Χρήστος: Στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος και άνθρωποι που μπορούν να προωθήσουν αυτή τη μουσική. Θυμάμαι, όταν παίξαμε στην Αγγλία, ο κόσμος ενδιαφερόταν για την μουσική και όχι για το ποιοι είναι αυτοί που παίζουν. Εκπληκτική εμπειρία!

 1. Ώστε έχετε εμπειρία από το εξωτερικό;

Χρήστος: Ναι. Το 2015 στο φεστιβάλ του Sacrosanct. Είχαμε την τύχη να μας καλέσουν για να ανοίξουμε την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ. Εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.

 1. Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ σας σε σχέση με τη μουσική που μπορεί να συνοδεύει ένα τραγούδι ή οτιδήποτε άλλο και πώς το αντιμετωπίζετε;

Δημήτρης: Η δουλειά είναι συλλογική. Συζητάμε, βάζουμε όλοι κάτω τις ιδέες μας και καταλήγουμε στο αποτέλεσμα.

Χρήστος: Οι ιδέες έρχονται συνήθως από τον Δημήτρη. Ακούμε το παίξιμό του και αρχίζουμε σιγά σιγά να χτίζουμε το κομμάτι. Το λατρεύω αυτό το σημείο της δημιουργίας γιατί μέχρι να βρούμε τα παίξιματά μας, παίζουμε ότι να ‘ναι (γέλια).

 

 1. Μπορείτε να μας περιγράψετε μια τυπική μέρα όπου έχετε πρόβα; Τι κλίμα επικρατεί;

Δημήτρης: Η καλύτερη μέρα της εβδομάδας.

Χρήστος: Πανηγύρι! Αστειεύομαι, όμως το κλίμα είναι πάντα ευχάριστο. Υπάρχει πάντα όρεξη και ακόμη όσα προβλήματα και να φέρνουμε μαζί μας τα ξεχνάμε με το που ξεκινάμε να παίζουμε. Οι Drama είναι οικογένεια. Τίποτα δεν χαλάει την χημεία της μπάντας.

 1. Μιλήστε μας για προηγούμενες δουλειές σας.

Δημήτρης: Έχουμε δύο κυκλοφορίες. Η πρώτη το 2013 με τίτλο Artificial Galaxy και η δεύτερη το 2018 με το Going Nowhere.

 1. Όπως ήδη γνωρίζω, έχετε κάνει αρκετά live στο παρελθόν, ωστόσο φαντάζομαι πως ο covidεπηρέασε και εσάς σε αυτό το κομμάτι. Σας λείπει η ζωντανή επαφή με το κοινό σας και αν ναι, γιατί;

Δημήτρης: Το τελευταίο μας live ήταν όντως πριν δύο χρόνια, το 2020, 21 Φλεβάρη για την ακρίβεια οπότε και ανυπομονούμε να ξαναρχίσουμε.

Χρήστος: Οι περισσότερες μπάντες, έτσι και εμείς, αντλούμε χαρά και ενέργεια από την αλληλεπίδραση με το κοινό. Τα τελευταία δύο χρόνια αυτό μας έχει λείψει πολύ και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε πάλι τις ζωντανές εμφανίσεις. Δεν μπορούμε ακόμη να προγραμματίσουμε κάποιο liveεφόσον μετά τον κορονοϊό είναι όλα ρευστά.

 1. Ετοιμάζετε κάτι για το μέλλον;

Χρήστος: Στόχος μας είναι να δώσουμε μια δυνατή συναυλία για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια ζωής του συγκροτήματος και φυσικά να μπούμε στο στούντιο να γράψουμε τον τρίτο δίσκο.

Δημήτρης: Αυτή την στιγμή δουλεύουμε το υλικό μας για το τρίτο άλμπουμ.


Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο συγκρότημα των Drama Queen

Find Drama Queen :https://www.facebook.com/grDramaQueen/