Πόσα likes αξίζεις;

Ήρθε η εποχή, λοιπόν, να μετρηθούμε σε likes, σε νούμερα

1 min read
Πόσα likes αξίζεις;

Πόσα likes αξίζεις;

Ήρθε η εποχή, λοιπόν, να μετρηθούμε σε likes, σε νούμερα. Ζούμε με την αγωνία του νούμερου, η αξία μας μετριέται ως νούμερο και στο τέλος γινόμαστε νούμερα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει ένα νούμερο για να κρατηθεί στα ύψη. Δεν θέλω να ξέρω, ούτε να μάθω. Και μήπως και εγώ δεν έχω βγάλει τη φάτσα μου να μοστράρεται ως νούμερο; Οι μεγάλοι αριθμοί με ζαλίζουν, προτιμώ τους μικρούς. Εύχομαι να υπάρχει μια ταπεινότητα ακόμα και στα νούμερα.

Αμ δε…

Ο Ελιτισμός των μεγάλων αριθμών είναι χειρότερος και από τη ξινίλα της Τασσώς Καββαδία στις ταινίες όπου υποδύονταν τη σνομπαρία πεθερά.

«Ποια είσαι εσύ με τους 50 μόνο ακολούθους φτωχό σκουλήκι; Που θες να μπεις και ισάξια μου!»

Στο τέλος δεν θα πληρώνουμε με λεφτά, αλλά με likes!

To κοινωνικό μας στάτους δεν θα καθορίζεται από το χρήμα, ή ακόμα ακόμα…ήδη έχει αρχίσει και ξεπροβάλλει μια νέα κοινωνική τάξη που καθιερώνεται από τα social media- selfies.

Δείξε μου τον/την φίλο/η σου (στα social) να σου πω ποιος είσαι.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σειρά στο Νετφλιξ γι’ αυτήν την τάξη , «INVENTING ANNA».

Έτσι και εγώ είπα…

f### the numbers!

Kαι απευθύνθηκα στη ζεστασιά των πραγματικά καλλιεργημένων ανθρώπων, που δεν θα απαξίωναν κανέναν άλλον γιατί δεν έχει αριθμούς.

Τι είμαστε, λοιπόν; Νούμερα ή άνθρωποι; Η επιλογή δική σας, αλλά να θυμάστε…ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και τα φαινόμενα απατούν!

 

 

@vsgourelli

Vicky Sgourelli Author /Publisher at Books with Shoes Publications and Unspotted magazine, EFL/SEN Teacher and Head Director of studies and founder of L.O.V.E (Learn Only Via Empathy) private Language school.