/

Μήνυση μαθητών σε σχολείο των ΗΠΑ για την κατάργηση 8 βιβλίων

Όταν ζητήματα φυλής, φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας φοβίζουν

1 min read
Μήνυση μαθητών σε σχολείο των ΗΠΑ για την κατάργηση 8 βιβλίων

Δύο μαθητές μήνησαν ένα σχολείο στο Missouri για την απόφαση του να απομακρύνει 8 βιβλία από τις σχολικές βιβλιοθήκες  με τη δικαιολογία ότι τα μυθιστορήματα απαγορεύτηκαν επειδή περιείχαν  θέματα που αφορούσαν  τη φυλή, το φύλο και την σεξουαλική ταυτότητα.

Η μήνυση υπεβλήθη  από το American Civil Libraries Union εναντίον του Wentzville School District εκ μέρους των μαθητών, οι οποίοι είναι ανήλικοι και τα ονόματα τους δεν αναφέρονται στην μήνυση.

Τα απαγορευμένα βιβλία εισάγουν τους νέους σε μια πολλαπλή οπτική απόψεων και προωθούν έτσι τον σεβασμό στις διαφορετικές κουλτούρες, φυλές, πεποιθήσεις αλλά και τον σεβασμό και την κατανόηση κάθε ατομικής επιλογής των ανθρώπων.

Tα βιβλία που απομακρύνθηκαν σύμφωνα με το cnn  είναι: “Fun Home: A Family Tragicomic Paperback,” by Alison Bechdel; “All Boys Aren’t Blue,” by George M. Johnson; “Heavy: An American Memoir,” by Kiese Laymon; “Lawn Boy,” by Jonathan Evison; “Gabi, A Girl in Pieces,” by Isabel Quintero; “Modern Romance,” by Aziz Ansari; and “Invisible Girl,” by Lisa Jewell.

 

Πηγή:

https://edition.cnn.com/2022/02/18/us/missouri-aclu-banned-books-lawsuit/index.html

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.