/

Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη

Peter Drinkell Μετάφραση: Κώστας Γερογιάννης Εικονογράφηση: Thomas Slater

1 min read
Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη
Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη

Ο καιρός φτιάχνει, οι αυστηροί περιορισμοί λόγω πανδημίας μπαίνουν στο συρτάρι, το κορμί και το πνεύμα θέλουν να πάρουν μια ανάσα προς τα έξω. Τι καλύτερο από μια βόλτα με ποδήλατο!

Παλαιότερα, αυτοσχεδιάζαμε πάνω σε έναν απλό σκελετό ποδηλάτου, θέλοντας να το μετατρέψουμε σε κάτι άλλο, πιο γρήγορο, πιο ελκυστικό, πιο παιχνιδιάρικο. Ανταλλάζαμε εμπειρικές γνώσεις μεταξύ μας ή τρέχαμε στο κοντινότερο συνεργείο, εκεί που μαστόρευαν μηχανές και ό,τι άλλο δίκυκλο κυκλοφορούσε, αναζητώντας βοήθεια για το σκασμένο λάστιχο, τα τριμμένα πέλματα των φρένων, τη σπασμένη αλυσίδα.

Στις μέρες μας, ένα χρήσιμο βιβλίο, αφιερωμένο στο ποδήλατο και την ποδηλασία, είναι «Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη», από τις εκδόσεις Φουρφούρι, που δίνει βασικές οδηγίες για την ερασιτεχνική και επαγγελματική ποδηλασία, τα είδη του ποδηλάτου και την καλύτερη δυνατή χρήση και συντήρησή του. Περιέχει φωτογραφίες και λεπτομερή σχέδια, ενώ τα περιεκτικά του κείμενα -συνδυάζουν την απλή περιγραφή με το βασικό λεξιλόγιο της ποδηλασίας και των τεχνικών μερών του ποδηλάτου- λειτουργούν ως ιδανικό εργαλείο για την απόλαυση του αθλήματος στα πάρκα, στις γειτονιές, στον δρόμο.

Η επιλογή του ποδηλάτου, η συντήρηση και το καθάρισμά του, η οδική ασφάλεια, η επαγγελματική ποδηλασία είναι μερικά από τα θέματα που θα βρείτε να αναλύονται στις σελίδες του.

Το βιβλίο είναι γραμμένο από έναν αυστραλό ποδηλάτη, τον Πίτερ Ντρίνκελ, που η ζωή του ήταν πολύ βαρετή πριν αγοράσει το πρώτο του ποδήλατο, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Στην τελευταία σελίδα, ο συγγραφέας παραθέτει τα λόγια του Έντι Μερξ, του Βέλγου πρώην επαγγελματία δρομέα ποδηλάτων δρόμου και στίβου, που συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους αναβάτες στην ιστορία της ανταγωνιστικής ποδηλασίας. Αυτά είναι τα εξής: «Φροντίστε να κάνετε ποδήλατο όσο μπορείτε και όποτε μπορείτε, ανάλογα με τη διάθεσή σας. Μην το εγκαταλείπετε όμως».


Περίληψη:

Καβάλησε το ποδήλατό σου και ξεκίνα τις βόλτες.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να καβαλάς το ποδήλατό σου και να ανηφορίζεις προς τους λόφους. Όμως, πόσα στ’ αλήθεια ξέρεις γι’ αυτό και πώς μπορείς να το κουμαντάρεις;
Οι Εκδόσεις Φουρφούρι με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν ένα βιβλίο που εξηγεί όλα τα απαραίτητα για κάθε νεαρό ενθουσιώδη ποδηλάτη: από το πώς να επιλέξει ένα ποδήλατο μέχρι πώς να το συντηρεί, από την τεχνική της ποδηλασίας μέχρι την ασφάλεια στον δρόμο και από τα σάλτα μέχρι τον σχεδιασμό της διαδρομής.
Γιατί όσο περισσότερα καταλαβαίνεις για το πώς λειτουργεί το ποδήλατό σου και πώς το σώμα σου συνεργάζεται μαζί του, τόσο

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό εδώ:

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ


Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη

Peter Drinkell
Μετάφραση: Κώστας Γερογιάννης
Εικονογράφηση: Thomas Slater
Αθήνα
Φουρφούρι – Brainfood
2022
σ. 72
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5488-41-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Young Cyclist’s Companion
Σημειώσεις: Κεντρική διάθεση: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Εμπεδοκλέους 28 & Σουρή 20, 12131 Περιστέρι Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768 / Email: contact@brainfood.gr / www.brainfood.gr
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.90€ Φ.Π.Α.: 6%

 

 

 

 

@spolitou

Η Σοφία Πολίτου - Βερβέρη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Πειραιά, ζει στη Ραφήνα. Σπούδασε μουσική και άλλα. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Κειμενογραφεί και με το ψευδώνυμο S.Equinoux.