Νέες Κυκλοφορίες από Brainfood!

1 min read

Ο Ιούλιος και ο Βερν ανακαλύπτουν το κέντρο της γης


Anna Gasol
T. Blanch
Μετάφραση: Αναστασία Χρόνη
Εικονογράφηση: José Labari
Αθήνα
Φουρφούρι – Brainfood
2022
σ. 32
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5488-54-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Julio y Verne descubren el centro de la tierra
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.90€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Ο Ιούλιος και ο πιστός του φίλος, ο Βερν, λαμβάνουν μια φοβερή είδηση:

Η Αλέξια, η ξαδέρφη του, εξαφανίστηκε ενώ εξερευνούσε κάποιες σπηλιές, που φαίνεται πως οδηγούν στο κέντρο της γης!

Ο Ιούλιος και ο Βερν θα μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς σχετικά με το εσωτερικό του πλανήτη μας, τις σεισμικές δονήσεις, τα μυθολογικά πλάσματα που ζουν στα έγκατα της γης, την προέλευση της ανθρωπότητας…

και πολλά περισσότερα!

Όμως θα καταφέρουν να βρουν την Αλέξια;

Και ποια να είναι άραγε αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια που τους ακολουθούν παντού;


Το αγόρι και η θάλασσα


Camille Andros
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Εικονογράφηση: Amy Bates
Αθήνα
Φουρφούρι – Brainfood
2022
σ. 32
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5488-55-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Boy and the Sea
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.95€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Κάποτε δίπλα στη θάλασσα ζούσε ένα αγόρι. Στο αγόρι άρεσε να σκέφτεται κι αυτές οι σκέψεις τού δημιουργούσαν ερωτήματα. Το αγόρι ρωτούσε τότε τη θάλασσα και πολλές φορές έβρισκε εκεί τον ψίθυρο μιας απάντησης.Όσο το αγόρι μεγάλωνε, μάθαινε καινούργια πράγματα από τα κύματα και τους ψιθύρους τους: σαν παιδί έμαθε να ονειρεύεται, σαν έφηβος να αγαπά δίχως φόβο, σαν γονιός απλώς να είναι εκεί.

Ένα σαγηνευτικό εικονογραφημένο βιβλίο για τη χαρά και την αγωνία της αναζήτησης, την εμπιστοσύνη στους άλλους και στον εαυτό σου, και το θαύμα τού να βρίσκεις τον δικό σου δρόμο.


Calmia
61 Κάρτες µε Πρακτικές Συµβουλές & Τεχνικές για να αντιµετωπίζουµε τη ζωή χωρίς άγχος


Μαίρη Σπυριδογιαννάκη
Αθήνα
Brainfood
2022
σ. 0
ISBN: 978-618-5427-64-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.99€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣΈχετε ανάγκη αυτή τη στιγµή για µια συµβουλή; Θέλετε µια ιδέα, απλή και ρεαλιστική, που θα ξεκλειδώσει κάποια συναισθήµατά σας; Θέλετε να βρείτε τη λύση σε ένα πρόβληµα που σας απασχολεί; Μήπως διστάζετε να πείτε αυτό που σας ταλαιπωρεί σε έναν ψυχολόγο, όµως δεν θέλετε να το αφήσετε στην τύχη του και προσπαθείτε να το επιλύσετε;

Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε γρήγορα, µε µια µατιά, αλλά σίγουρα και µέσω µιας βαθύτερης σκέψης που σας ανοίγει τον δρόµο της αυτογνωσίας, της αυτοβοήθειας, του διαλογισµού και της ενσυνείδητης πρακτικής.

Στις κάρτες που κρατάτε στα χέρια σας συνδυάζονται γνώσεις συµβουλευτικής και γνωστικής ψυχολογίας µε τεχνικές mindfulness. Η πιο βασική τους χρήση είναι ότι σας βοηθούν να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, να εστιάσετε σε ό,τι σας απασχολεί και να εκφράσετε αυτό που νιώθετε. Όλα τα διλήµµατα, τα σηµαντικά ζητήµατα και οι καθηµερινές σας έγνοιες εµπεριέχονται σε αυτές τις κάρτες και ζητούν να ακουστούν, να αναδυθούν στην επιφάνεια και εντέλει να επιλυθούν.

Εστιάζοντας σε 61 συναισθηµατικές καταστάσεις –θετικές ή αρνητικές– που απασχολούν όλους µας, προσπαθούµε να βρούµε τον δρόµο προς τη µεταµόρφωση και την αλλαγή. Οι κάρτες αυτές είναι πολύτιµα εργαλεία. Μας προσφέρουν έναν πιο ευχάριστο, ανάλαφρο, βατό και απλούστερο τρόπο να προσεγγίσουµε ό,τι µας απασχολεί, να κοιτάξουµε βαθιά µέσα µας και να αγαπήσουµε τον εαυτό µας περισσότερο!


King Thor


Jason Aaron
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Εικονογράφηση: Esad Ribic
Αθήνα
Οξύ – Brainfood
2022
σ. 112
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-855-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Marvel Comics
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.90€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Ο Jason Aaron ξανασμίγει με τον Esad Ribic ́ για να ολοκληρώσει την επική σάγκα που ξεκίνησε στο THOR: GOD OF THUNDER!

Επτά χρόνια πριν, ο Aaron και ο Ribic ́ σάς σύστησαν τον Θορ του μακρινού μέλλοντος: Τον Πατέρα των Πάντων ενός τσακισμένου βασιλείου και ενός ετοιμοθάνατου σύμπαντος, ενώ στεκόταν σε μια μάχη ενάντια στον Γκορ, τον Σφαγέα των Θεών, που κράδαινε το Παν-Μαύρο, το Νεκροξίφος. Αλλά τώρα αυτή η ανόσια λεπίδα επέστρεψε στα χέρια του μεγαλύτερου εχθρού όλων των εποχών του Θορ, του αδερφού του, του Λόκι! Είναι ώρα για μια τελική, κατακλυσμιαία αναμέτρηση. Όμως, έπονται ακόμα τα χειρότερα, καθώς το απόλυτο τέλος των πάντων πλησιάζει! Όλοι οι παλιοί συνεργάτες του Aaron στο TΗΟR, μαζί με μερικούς καλεσμένους έκπληξη, συμμαχούν για να ρίξουν την αυλαία σε μια ένδοξη εποχή με βροντερό στυλ!


H.P. Lovecraft: Το πλάσμα στο κατώφλι. Τρόμος στο Ρεντ Χουκ. Σελεφαΐς

H. P. Lovecraft
Μετάφραση: Μαρία Έξαρχου
Αθήνα
Οξύ – Brainfood
2022
σ. 128
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-614-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Άπαντα H. P. Lovecraft 7
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.90€ Φ.Π.Α.: 6%


Μάρτιν Σκορσέζε – Martin Scorsese. Όλες οι ταινίες του

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Αθήνα
Οξύ – Brainfood
2022
σ. 344
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-866-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.90€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Υπάρχει μια σκηνή στο ντοκιμαντέρ American Boy: A Profile of Steven Prince, έργο παράλληλο του Ταξιτζή, με τον Στίβεν Πρινς να διηγείται, με πρόσωπο στην κάμερα, πώς σκότωσε έναν «Μεξικανο-Ινδιάνο», επίδοξο ληστή του βενζινάδικου όπου εργαζόταν, κάνοντας τις νυκτερινές βάρδιες στις διακοπές του Πάσχα. Ο ληστής τον απείλησε με μαχαίρι· ο Πρινς τον πυροβόλησε με μάγκνουμ· κι όταν ο ληστής έπεσε ημιθανής, άδειασε πάνω του τις υπόλοιπες σφαίρες του πιστολιού. Ο πρωταγωνιστής, η σκηνή, η αφήγηση, σε στυλ που θυμίζει Χένρι Χιλ, τον αφηγητή ή ηρωα στα Καλά παιδιά, είναι ίσως η καλύτερη σύνοψη του σινεμά που κάνει ο σικελικής καταγωγής νεοϋορκέζος σκηνοθέτης. Άλλωστε, κατά πως ο ίδιος ο Μάρτιν Σκορσέζε το ορίζει, τι είναι αφήγηση μιας ιστορίας στον κινη-
ματογράφο: «Η αφήγηση μιας ιστορίας καθ’ εαυτήν, απλά και μόνο η αφήγηση (το στόρι-τέλινγκ); Ένα πρόσωπο,ένας προς έναν· ένας που λέει μια ιστορία, όπως ο κωμικός του σταντ-άπ».Με κατακτημένη σχεδόν σε άγουρα χρόνια την κορυφή, ο Σκορσέζε στην πράξη μιμήθηκε τα πλάσματα του φακού του, πέφτοντας στα σκοτάδια της αποτυχίας τόσες φορές, κι άλλες τόσες εξυψούμενος. Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, παλαιότερα και νεότερα, με μια έκδοση που έχει για πρώτη φορά στο κέντρο της έναν ολοζώντανο δημιουργό, συνδέουν με τα κείμενά τους τα «μουσικά κομμάτια» του.

Γράφουν: Λευτέρης Αδαμίδης, Πάνος Αχτσιόγλου, Νίκος Γιακουμέλος, Γιάννης Ν. Γκακίδης, Τάσος Γουδέλης, Ρόμπι Εκσιέλ, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Κωνσταντίνος Καϊμάκης, Ιφιγένεια Καλαντζή, Δημήτρης Καλαντίδης, Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος, Στράτος Κερσανίδης, Βασίλης Κεχαγιάς, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Μπάμπας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Γιάννης Ραουζαίος, Τάσος Ρέτζιος, Χρήστος Σκυλλάκος, Μίλτος Τόσκας, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, Νίκος Τσαγκαράκης, Γιάννης Φραγκούλης, Ηλίας Φραγκούλης.

Με την υποστήριξη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Μηχανάνθρωποι

Γιάννης Σιδεράκης
Αθήνα
Οξύ – Brainfood
2022
σ. 168
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-868-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.99€ Φ.Π.Α.: 6%

Περίληψη:

Υπάρχει μια διαφορετική, μια μοναδική «φυλή» ανθρώπων, που το κοινό τους πάθος τους στιγματίζει, τους καθοδηγεί και τους κάνει να ξεχωρίζουν.Είναι όλοι αυτοί, που χωρίς να ξέρουν το πώς και το γιατί, βρέθηκαν ερωτευμένοι βαθιά και για πάντα με κάτι που σίγουρα είναι άψυχο. Μερικά κομμάτια σίδερο ενωμένα, ένα μηχάνημα, ένα μεταφορικό μέσο.

Όσο πεζά κι αν το δεις απέξω, τελικά για κείνους, αυτό το μηχάνημα αποκτά υπόσταση, αναπνέει, ζει και μέσα από κοινές πορείες, δίνουν ο ένας στον άλλον στοργή, δύναμη και νόημα για να συνεχίσουν.

Σιγά σιγά το ον και το πράγμα γίνονται ένα, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μοιάζουν στους ανθρώπους και οι άνθρωποι στα μηχανήματα, οι άνθρωποι να μιλούν στα μηχανήματα και κείνα με τη σειρά τους, με κάποιον τρόπο, να απαντούν.

Οι Μηχανάνθρωποι είναι όλοι όσοι, στις ιστορίες του παρόντος βιβλίου, θα αναγνωρίσουν, θα βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, του φίλου τους, της ζωής τους. Είναι όσοι έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν, έζησαν και ζουν μια ιδιαίτερη ζωή που οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν.

Τα κλισέ είναι πολλά… Ελευθερία, δρόμος, ταχύτητα, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ περισσότερα και πολύπλοκα.

Οι Μηχανάνθρωποι είναι μοναδικοί… μοναδικοί και όμορφοι!