Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φυλάτος!

Για τον μήνα Ιούνιο

1 min read

“Ρας ο κομπιουτεράς” της Καλλιόπης Πισσιώτη
Εικονογράφηση: Χρύσα Γκανούδη

Ο Ρας ο Κομπιουτεράς μπορεί να έχει μία μικρή ιδιαιτερότητα, αλλά αυτό δε θεωρείται εμπόδιο προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής μαζί με την αγαπημένη του την Κεντρική Μοναδούλα.
Πώς θα μπορούσε όμως να της το αποδείξει από τη στιγμή που η Κεντρική Μοναδούλα δε θέλει να δίνει πληροφορίες σε ένα κομπιούτερ με σπασμένη οθόνη; Μήπως να της έγραφε μερικά τραγούδια ή να της αγόραζε μερικά σοκολατάκια; Μα φυσικά και όχι γιατί εδώ μιλάμε για τον Ρας τον Κομπιουτερά, που όνειρό του είναι να φτιάξει τον πιο τέλειο υπολογιστή και να τον χαρίσει στην καλή του!
Βέβαια, τολμηρά πράγματα σαν και αυτό, χρειάζονται λίγη περιπέτεια και γι’ αυτό άλλωστε ο Ρας ο Κομπιουτεράς επιλέγει να γυρίσει όλες τις χώρες της τεχνολογίας προκειμένου να βρει τα καλύτερα μέρη υπολογιστή και να τα χαρίσει στην καλή του!
Εσύ πιστεύεις ότι ο Ρας τελικά τα κατάφερε; Και αν ναι ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό του;
Μα φυσικά η ΑΓΑΠΗ!

Οι ναυαγοσώστες της Ευτυχίας Δοβλέτογλου

Η ναυαγοσώστρια Θάλεια Αναγνώστου είναι αγαπητή από όλους τους κατοίκους των Νέων Φλογητών και όπου υπάρχει ανάγκη τρέχει πάντα πρώτη για να βοηθήσει. Έχει μόλις χωρίσει, αλλά δεν τα βάφει μαύρα και η μοίρα, της φέρνει τον γοητευτικό και αινιγματικό Νοτιοκορεάτη ναυαγοσώστη στον δρόμο της. Όσο τον παρατηρεί τόσο πιστεύει ότι του αρέσει, αλλά κάποιες φορές δείχνει απόμακρος και τη μπερδεύει.

Ο Νοτιοκορεάτης ναυαγοσώστης Κιμ Τσανγκ Σικ, συστήνεται σε όλους ως Στίβεν Κιμ και ήρθε για να αντικαταστήσει τη Θάλεια στον πύργο των ναυαγοσωστών τις μέρες που δε θα μπορεί να είναι εκεί. Όμως, ο ερχομός του και η αποδοχή μιας δουλειάς σαν αυτή στα Νέα Φλογητά τυλίγεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Ένα ταξίδι ως το Μπουσάν της Νοτίου Κορέας θα αποτελέσει αφορμή για να ξεσκεπαστεί και το τελευταίο κομμάτι του παζλ και να πέσει φως και στην τελευταία σκιά που σκεπάζει την αλήθεια.

Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις Φυλάτος
2022
σ. 358
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-658-137-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.55€ Φ.Π.Α.: 6%


Μια μυθολογία σκέτο ποίημα
Από την αρχή… στον Ηρακλή

Ελένη Φραγκούλη

Καλλιτέχνης: Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο μια πιο ευχάριστη προσέγγιση της μυθολογίας, δοσμένη σε έμμετρη γραφή.
Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και ιδανικά σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Έτσι, οι νέοι μας φίλοι μέσα από τη μουσικορυθμική και θεατρική απόδοση των στίχων έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στη χρονογραμμή από τη μυθολογική δημιουργία του κόσμου μέχρι και το τέλος του Ηρακλή.
Ταξιδεύοντας λοιπόν στη μυθική εποχή των Τιτάνων και των Γιγάντων, όπου η Γαία ανοίγει την αγκαλιά της και δέχεται τους ανθρώπους, γνωρίζουν τα μυστικά των θεών του Ολύμπου και ανακαλύπτουν αν τελικά υπάρχει κάτι καλό σ’ αυτό το περιβόητο Κουτί της Πανδώρας. Με το μπρίο και το ταπεραμέντο της απαγγελίας τους μπορούν να συντροφεύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα Ηρακλή στις περιπέτειές του, που δεν ήταν και λίγες, αλλά ακόμα και να συνομιλήσουν μαζί του!
Το υλικό του βιβλίου πέρα από τα παιδιά, δύναται ανεπιφύλαχτα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια και των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αφομοιώσουν ευκολότερα τις πρώτες γνώσεις της Ιστορίας – Μυθολογίας μέσα από τη χαρά της ποιητικής και μουσικής έκφρασης.

Μουσική επιμέλεια και επεξεργασία παρτιτούρας: Χρυσάνθη Ζαγουράκη
Ζωγραφιές: Ευαγγελία Ζαγουράκη και Γεωργία Ζαγουράκη, μαθήτριες Α/θμιας

Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις Φυλάτος
2022
σ. 48
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-658-138-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.78€ Φ.Π.Α.: 6%

Αντίδοτο στον πόνο η κυοφορία της ελπίδας της Κατερίνα Τζόλια


Όλα για ένα παιδί…
Το μικρό,
Που απενοχοποιείται στου λούνα παρκ
τα συγκρουόμενα….
Το μεγάλο,
Που ταλαντεύεται ανάμεσα σε συγκρουόμενα συναισθήματα…
Το εσωτερικό,
Εκείνο το μικρομέγαλο,
το υπαρκτό – ανύπαρκτο,
το ομιχλώδες, αυτό που πατάει σε δύο βάρκες…
Παιδιά, αγκαλιαστείτε!
Με την παρούσα ποιητική συλλογή η ποιήτρια έχει ως σκοπό να συνεισφέρει στις ανάγκες των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στη χώρα μας.
Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις Φυλάτος
2022
σ. 32
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-658-142-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%


Το ταξίδι των αισθήσεων της Κωνσταντίνας Μπαλιάμη

Η ποιητική συλλογή «Το ταξίδι των αισθήσεων» είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων που αφυπνίζει τη συναισθηματική νοημοσύνη της ψυχής και πυροδοτεί μία σειρά από συναισθηματικές αντιδράσεις που αποτυπώνονται ανεξίτηλα σε κάθε κύτταρο του μυαλού και του σώματος του αναγνώστη.
Είναι ένα ταξίδι συναισθηματικής και διανοητικής διαύγειας όπου σκέψεις και συναισθήματα αναμοχλεύονται από κοινού με τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις και τους ήχους της φύσης και απογειώνονται σε ένα κρεσέντο αισθήσεων δημιουργώντας στιγμές που αποτυπώνονται σαν βάλσαμο στον ψυχικό του κόσμο και φωτίζουν τα πιο σκιερά του μονοπάτια.
Θεσσαλονίκη
Εκδόσεις Φυλάτος
2022
σ. 44
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-658-139-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%