///

Διαβάσαμε το παιδικό βιβλίο “O ιππότης που είπε όχι”

1 min read

O ιππότης που είπε όχι είναι ένα παιδικό βιβλίο, θα έλεγα για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας και πιο μικρά που πραγματεύεται  το θέμα του θυμού.

Ο Νέντ είναι ένας μικρός ιππότης που δεν έχει μάθει ακόμα να λέει όχι στους γονείς του.Μια μέρα ξυπνάει και διακατέχεται από μια μεγάλη άρνηση προς όλους! Θέλει να λέει ΟΧΙ μέχρι που κάνει αναπάντεχο συμβαίνει και τα πράγματα αλλάζουν.

Το βιβλίο είναι μια όμορφη έμμετρη αφήγηση με μια γνωστή θεματολογία, τον θυμό.Ωστόσο η εικονογράφηση της Kate Hidley είναι εκπληκτική, αλλά και η έκδοση πολύ προσεγμένη. Το βιβλίο έχει σκληρό εξώφυλλο και είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος.Άρα το φυλάμε στην βιβλιοθήκη του παιδιού μας, ή το έχουμε δίπλα στο κρεβάτι του για τις νυχτερινές αφηγήσεις λίγο πριν τον ύπνο.

Είναι ένα χαριτωμένο βιβλίο, χωρίς έντονο διδακτισμό και με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.Θεωρώ ότι θα αρέσει στα παιδιά ως ιστορία και εικόνα, τώρα αν θα τα κάνετε να λένε πάλι ΝΑΙ ….αυτό δεν είναι δουλειά του βιβλίου. Τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν αυτόνομα και να διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους από μικρή ηλικία. Ένα όχι και καμία φορά…δεν είναι κακό.Ούτε από τα γονείς, αλλά ούτε από τους παιδιά.Παιδιά είναι, όχι ρομπότ και σίγουρα ούτε υπηρέτες.

Ο ιππότης που είπε όχι

Lucy Rowland
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Εικονογράφηση: Kate Hindley
Αθήνα
Μικρή Σελήνη
2020
σ. 32
Σχήμα: 30χ26
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5049-80-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί

Περίληψη:

Ένας μικρός ιππότης, μια τρομακτική Δράκαινα κι ένα βασίλειο ενηλίκων που έχουν μάθει να μην ακούν “όχι” από τα παιδιά.Τι θα γίνει, όμως, όταν μια μέρα ο μικρός ιππότης Νεντ θα πει για πρώτη φορά όχι;
Και η Δράκαινα; Τι μυστικό κρύβει;

 

@vsgourelli

Vicky Sgourelli Author /Publisher at Books with Shoes Publications and Unspotted magazine, EFL/SEN Teacher and Head Director of studies and founder of L.O.V.E (Learn Only Via Empathy) private Language school.